Novi Sad
10.05.2021.
17:05 > 09:43
U Fejsbuk grupama za izdavanje stanova i na sajtovima za oglašavanje nekretnina u Novom Sadu pojavili su se oglasi za izdavanje stanova u naselju za bezbednjake na Jugovićevu.
  • Tanja

    01.02.2022 13:52
    Besna sam
    Radil sam od 1983 g u Okruznom zatvoru Beograd u obezbedjenju do 2014 ltisla u penziju.Xali je moguce da ja nisam zasluzila da dobijem stan po povoljnim uslovima.Gde je pravda a klinci od par godina u sluzbi su dobili Jer se vode po tome koliko je covek sluzbovao ili brzi prsti .
  • Bole

    19.01.2022 18:27
    Bruka
    Imam 35 g staža neadekvatan smeštaj i nemam brže prste za stan .Ali sam imao u tri rata do sad.Klinka došla u stanicu pre 4 god i dobila oko 75 m/2.Nije ni udata niti ima dece....???? Živela Srbija.
  • Rodja

    23.08.2021 06:06
    Nemam nista
    Jeli... Kad ce stanovi u Smederevo za policiju, dokle će neko biti podstanar
  • /

    14.05.2021 11:55
    /
    Pola SUP-a Sombor je uzelo te stanove isključivo za izdavanje i prodaje istekom 10 godina. Trebali su se i u Somboru graditi, ali je zakup mnogo manji, kao i cena m2 pa nije bilo većeg interesovanja. Svi pohrlili za kupovinu stana u NS. Možda će 10% njih stanove koristiti tokom studija njihove dece, dok je većina njih neudato, neoženjeno i svesno su kupili stanove zbog izdavanja, zakupnina će otplaćivati kredit, a potom će stan prodati. Živa istina, nije ih čak sramota da javno o tome i pričaju.
    Kakva država, takva i kupivina stanova.
  • /

    14.05.2021 07:44
    /
    bezbednjaci odavde sada neka gledaju hoce li prihvatiti nepostojano 'o' ili ceniti vojvodjansko nasledje
  • Janko

    13.05.2021 23:38
    Neko dobije i drugi stan pa može da ga izdaje a neko mora u dužnički ropstvo po "tržišnoj ceni"
  • Goga

    13.05.2021 16:34
    Razočarana
    Kao radnik MUP-a već 28 god., admin.radnik bez beneficija i sa mizernom platom, sa stanom od 30 kvm u zgradi iz 68., za koji jop otplaćujem kredit, 5 članova domaćinstva...
    Prijava počela u 12h, prijava mi prošla u 12.02 i .... NIŠTA!
    Pre svih nad novosadjama stanove podelili i kurti i murti iz drugih gradova.
    Hvala kolegama koji će na tim stanovima zaraditi i zbog kojih sa porodicom ostajem baš-baš da živim u 30 kvm.
  • Zoran

    13.05.2021 15:49
    Za Jaggy J
    Šta to napisa Jaggy J., ili kako se već zoveš?Jel možda misliš da ispao/la emancipovan/a, ili da ovaj narod nezna da čita i nezna istinu. Da sam ja na vašem mestu stideo bih se svog komentara, i tražio uz izvinjenje od redakcije 021@, da ga obriši.
  • Jaggy J.

    13.05.2021 11:53
    Nije baš sve tako crno
    Ovi stanovi za bezbednjake su po toj ceni zato što su se investitori koji su pristali da ih grade odrekli zarade i cena kvadrata je takva da pokrije troškove gradnje kao i radnike angažovane na izgradnji. Parcele koje su dodeljene za ovu namenu su uglavnom zaparložene i bez prethodno regulisane namene. Ovo je samo početak, stanova će biti i za medicinske radnike i za ostale ako se ova praksa pokaže kao uspešna! Po meni, mislim da su investitori mogli da u prizemlju svake zgrade ostave prostor za lokale kojim bi pokrili dodatne troškove ili da se prodajom tih lokala pokriju troškovi bar po jednog stana u svakoj zgradi ili ulazu i koji bi bio dodeljen besplatno, vojnim i drugim invalidima, socijalno ugroženima i drugim kategorijama! Mislim da za tako nešto ima prostora i da će se u buduće ići na tu varijantu!
  • RVI

    13.05.2021 09:40
    RVI PODSTANAR
    Zato RVI nisu ni na listi. Uredno i na vreme prijavljeni. Dobili obaveštenje da im je prijava primljena i da će biti obavešteni. Nikakvog obaveštenja. Stanove dobili neki drugi.........
  • Edge

    13.05.2021 09:37
    Nepravda
    Ovakav sistem je veoma nepravedan i doprinosi socijalnom raslojavanju drustva. Sa jedne stran licno znam nekoliko ljudi koji su dobili te stanove a pri tom su materijalno situirani i uopste im ne treba a sa druge se zna da se ti stanovi grade iz budzeta parama siromasnih gradjana . Pored toga se pravi dalji jaz izmedju privatnog i javnog sektora jer radnici kod privatnika nemaju vece zarade izmedju ostalog i zbog velikih poreza da bi se ovakvi stanovi delili podobnim. Ne treba da cudi otkud ljudima u NS toliko stanova koje izdaju. Neki izdaju i po 3,4 stana. Nesto se uzelo za 50 evra odnosno otkup drustvenih stanova a nesto se dobilo na ovaj nacin. Zato i imamo takvu situaciju u drustvu, da je toliko puno osiromasenih i obespravljenih sa jedne strane i jedan ne mali sloj imucnih.
  • SZZS

    13.05.2021 06:00
    Dzaba ....
    Najbolje resenje je da se stanovi daju dzabe. Ja nisam imao para ni za ovaj da konkurisem. Istina je da je ovo bilo namesteno za Bg I NS. S obzirom da vojna lica primaju nadoknadu koja je odprilike u visini te rate ,zajedno sa prevozom, a koji nemaju stan u vlasnistvu, onda je bolje tu nadoknadu ne davati, vec dodeliti stan i problem resen. I nikako Vojsku sa ostalim drzavnim sluzbama. Ovde se sada iskompromitovala bez potrebe.
  • Zoran

    12.05.2021 23:13
    Za bezbednjaka
    Druže, napisao si nešto što i sam znaš da je drugačije. Kao prvo nemože svako raditi u službi zbog bezbednosnih provera, drugo nije mogao svako iz vojske ili MUP-a kupiti stan po 500 eura, postojali su uslovi. Treće, oko polovine kolega je našlo rupu u zakonu, i fiktivno je menjalo adresu, i prelazili u podstanare, a time još i dali lazne podatke i nisu prikazivali članove porodice koji su posedovali nekretnine, a do 2018 živeli u zajedničkom stanu ili kod kojih su imali udeo u stanovanju pri odredjenoj nekretnini.Već su lažno predavali papire za konkurs da su podstanari,čime bi da SUK policije, odradi pošteno svoj posao, dobar deo kolega ostao bez posla. Jer su potpisivali izjave o krivično odgovornosti. Ako si zainteresovan samo ostavi br. tel. na ulazu u bivšem pokrajinskom,i možemo se naći i o tome diskutovati i dokazati istinu.
  • Безбедњак

    12.05.2021 21:08
    Господо драга, ја сам "безбедњак" који је купио стан по систему "брзи прсти". Рођен сам у Новом Саду. Прво место службовања ми је било Лесковац, након пар година добио сам прекоманду у Сомбор, након још пар година у Београд и након тога сам успео да се вратим релативно близу Новог Сада. Коначно сам схватио сам једног професора који је говорио "Крвав је ово лебац".
    Да знам да људи не би злоупотребили одмах би оставио своје контакт податке и помогао бих свакоме да се запосли у некој од безбедносних служби. Јединице су непопуњене, места има свугде. Распитајте се и дођите по свој стан по 500 евра.
    Срдачан поздрав од будућег колеге.
  • ludilo mozga

    12.05.2021 19:16
    A kako drugačije
    Još jednom"A kako se čuva vlast? "Obezbediti bezbednjake i policiju na svojoj strani. Inače na dodeli u prvom krugu Vojska je bila oštećena po mnogim pitanjima. Ubacili su po nekog zbog uzetog vojnog zemljišta da zamažu oči. Sajt za brze prste je bio" slučajno "blokiran preko sat vremena. Ima toga još, ali saznaće se uskoro.
  • 20 g strogog zatvora

    12.05.2021 18:33
    Svi su mogli
    Svi su mogli da konkurisu koji rade u mup-u vojsci zandarmeriji zatvoru...jeste nije bilo konkursa vec ako se na tebe i tvoje ukucane nista ne vodi od poseda, imas pravo da se prijavis..ja sam se prijavila u 12 h i 2 minuta i eto tada nisam imala kredit, a sad imam 3...za stan za ucesce za nkosk..pola plate... tako 20 godina...tako da sada smo u sistemu kredita kao 90 % drzavnih sluzbenika
  • Ma....

    12.05.2021 17:52
    Idi begaj
    Srbijo,zemljo Indijo....Zasto bilo ko da dobije stan po povlascenoj ceni.I ako vec dele,kad ce lekarima...cini mi se da su vise oni zasluzili od policije.Jadno,bedno,bezobrazno,bahato...Sta reci
  • Aleh

    12.05.2021 13:56
    Mlad organizam, a prihodi niski ...
  • Marija

    12.05.2021 10:57
    I dalje ne mogu da verujem da je jedini uslov za konkurs bio da imas "brze prste". Kad pomislim da ne mozemo pasti nize, uvek me nesto demantuje.
  • g pen

    12.05.2021 09:25
    Milane, Milane, sram da te bude, ta sirotinja vozi krseve jer placa TEBE. Ako ti je mural vrh tvoje kulture to je za sramotu. Ti sto su morali da prodaju dedovinu kako bi se preselili ovamo su to uradili zbog tebe i tih kriminalaca sto ih stitis. Ko drugi moze kupiti sem da prodaje svoje sem olosa. Jos jednom, sram da te bude. Cega se pametan stidi... I sit gladnom ne veruje.
  • Mile

    12.05.2021 08:29
    @Milan
    Rece onaj koji je preko veze dobio posao, citav zivot nista radio. A cene su digli oni koje si trebao da hapsis a nisi jer ti je to rodja. Samo da te podsetim placa te ista ta nesposobna sirotinja koju ti tu pljujes. Sramoto.
  • Realista

    12.05.2021 02:46
    Ima grafit jedan u gradu, kaze ovako nesto:
    Bolje cerka ku..a, neg' sin... Milan

  • Zoran

    12.05.2021 00:24
    & ( za Milana)
    Vidi pijanog Milana! Opio ga lopovluk i prljavi psti i duša. Čega se pametan stidi, budala (Milan - ako je uopšte tačno napisao svoje ime, jer se prevaranti kriju iza tudjeg imena), se ponosi. E još treba takvih zaposliti u MUP- u, i ode država na doboš. Mural će da crta, breee. On je sila lopovska i ništa više, ljudskosti u njemu nema.
  • gaga

    11.05.2021 23:06
    "Srbijo pandurska si bila, pandurska ces ostati" , Djura Jaksic pre vise od sto godina
  • Ozvalavljen

    11.05.2021 20:42
    @MonteDushano
    Ratni huskaci ce jedva docekati, imaju iskustva i znanja u huskanju naroda na klanje i prosipanje Srpske krvi u Bosni i Republici Srpskoj Krajini.
  • Milan

    11.05.2021 19:13
    Ajde tisina bre i bez kmecanja!
    Ima da ga izdajem, ima da ga prodam cim se stvore uslovi, u svakoj sobi cu da iscrtam mural...sta to Vas peca resa?
    Tisina i ne talasajte. Otkupljivali ste stanove za 50€, preprodavali i preprodajete po 1500€, nista u zivotu niste znali zaraditi nego dobiste od tate,mame,babe...
    Kada covek pogleda koliko ste alavoscu nadigli cene,dodje mi da se najezim!
    Placajte i po 2000€ kvadrat,prodavajte dedovinu za jednosobne stanove, parkirajte te krseve sto vozite jedan na drugi...za bolje i niste.
    Zato,tisina! Sram da vas bude, zavidni i bolesni nesrecnici.
    Zloba,zloba,zloba...to ce vas ubiti!
  • MonteDushano

    11.05.2021 18:15
    Pa, ovako.. stići će klasni ili građanski rat kad-tad.
  • Mikica

    11.05.2021 16:15
    Toliko o jednakosti. Bravo za kreatore. Doktori, inženjeri, profesori, ovoj zemlji nisu potrebni.
  • /

    11.05.2021 16:13
    /
    da li su se tu nasli i stanari iz dositejeve?
  • Joja

    11.05.2021 13:34
    Svaki bezbednjak ima brze prste, ponudite mu crvenu pa da vidite brzinu!
  • Zoran

    11.05.2021 12:27
    Nepravedni sistem
    Koliko je ovo nepravedno prema nama ostalima, pogotovo koji ne radimo u drzavnim sluzbama. Ovi imaju siguran posao, solidne plate, beneficiran radni staz i sad jos dobijaju povoljno stanove. Hajde da su dobili oni koji bas nemaju stan, to je u redu, ali ovde znam ljude koji vec imaju stan i sad su dobili ovaj i vec planiraju da ga izdaju.
  • Ana

    11.05.2021 11:18
    A sta je sa stanovima u Kisackoj, gde nestade konkurs? Pre godinu dana najavljeno i sada tisina.
  • g pen

    11.05.2021 10:15
    Jelena, ne s. Svi mi obicni smrtnici moramo i opremati stanove. Ja sam zato sam nabavio alat i sebi skockao po volji. Mogu i oni, takodje. Ovo je jedna velika sramota od njih i drzave koja je to dozvolila.
  • rodjo

    11.05.2021 10:08
    nista
    nije sveto u drzavi srbiji, medju najvecom krimi bamdom spada i odredjeni procenat "bezbednjaka", pa sami citamo u poslednjih decenija,da su za dobar deo krivicnih dela i ostalih krimi radnji,izvrsioci ili suizvrsioci,bivsi ili sadasnji sluzbenici mup, kako se niste dosetili, da rudarima,građevincima itd.date pod istim uslovima da kupe stan, ovako vi lopove nagrađujete,bolje da ne pisem stra mi je sve na pameti
  • Maxa

    11.05.2021 09:54
    Brzi digitlni prsti
    ostavljaju tragove na serverima. Pustite malo nekog iskusnog administratora da pogleda kako su deljeni stanovi. Lako je videti ko se, kada i kako prijavio na sistem. Tako bi se otklonile sumnje oko "slučajnosti". Jel' to Aseko pravio aplikaciju?
    Ne mogu da verujem da su oni zaposleni "juče" i pre 20-30 godina imali istu (možda istu šansu). Pretpostavljam da su "istu" šansu imali administrativci i pravi policajci na terenu? Kao u cirkusu.
  • Lenka

    11.05.2021 09:36
    Nije nemoralno???
    Sve to nije nezakonito niti je nemoralno???!!!

    Ne nego je moralno kupiti stan po toj ceni kvadrata, pa ga izdavati tako da se sam otplati za dve godine a vi marvo budite podstanari do smrti jer ne možete da otplatete kredit za stan, jer je cena kvadrata 1500 evra.
    Da kvadratura ne prelazi 90 kvadrata. Ja ne bih mogla ni da plaćam režije za 90 kvadrata a nekome je to neodgovarajući životni prostor.
    Sramota!!!
  • /

    11.05.2021 09:36
    /
    jes bas brzi prsti.
    ej pa oni placaju reket sefovima.
    mislite da nisu davali i da budu na vrhu liste
  • Ja

    11.05.2021 09:32
    Razmisli
    Pripadnik sam MUP-a, takođe ratni vojni veteran, radim više od 20 godina, konkurisao sam za stan i kupio 55 kvadrata, imam troje dece 11,9.i 7 godina. Supruga i ja smo uzeli ukupno 3 kredita da bi kupili stan i to na 20 godina, ne za nas već za decu ako nismo mi mogli kupiti na početku života neka imaju oni. A 55 kvadrata sa jednom sobom nije baš za život pa šta treba onda da plaćamo porez infostan i ostalo a da stanujemo kod roditelja kao do sada. Ja lično bi ga izdao mnogo jeftinije samo da mi olakša otplatu. Jel to zločin!? Ili sam ga trebao prepustiti nekom iz Prokuplja koji će ga prodati posle 10god.
  • Alexandros

    11.05.2021 09:29
    Brzi prsti postali lepljivi
    Osnovna greška je poklanjanje stanova, započeto još davno preko stanova sa pravom svojine, pa onda otkupom istih. Državni službenik pod jasnim kriterijumima bi mogao da živi u kadrovskom stanu, ukoliko ispunjava uslove. Ništa više, ništa manje. Kakvo sticanje svojine na njima?! Ako želi svojinu može da kupi na tržištu kao i svako drugi.
  • Jelena

    11.05.2021 08:59
    Stanovi
    Gospodo te stanove treba i oprepimiti! Za to je takodje potrebno dosta novca! Ljudi su se zaduzili kreditima! Mozda se zato moraju izdati!???
  • tax

    11.05.2021 08:40
    Poreska i mup će ih redovno kontrolisati. Biće provereno da li su prijavili stanare, da li praćaju porez, itd. A, neee, to se odnosi samo na nas obične smrtnike...
  • car

    11.05.2021 08:31
    državo j... ti mamu
    Dajte nam svima da pod tim uslovima kupujemo stanove.... BRE.
  • računar je

    11.05.2021 08:26
    brz
    možda su brzi prsti virtuelnog karaktera, u formi odgovarajućeg kompjuterskog programa koji je u realizaciji standardnih zadataka uvek brži od čoveka.
  • NS

    11.05.2021 08:24
    @Inspektor Višekruna
    Za povlastice "realnom sektoru" si u pravu. Treba da se omoguce neke povlastice i drugim kategorijama a ne samo bezbednjacima, jer nisu oni nista vazniji od drugih

    Da izdrzavas ove koji kupuju stanove ispod cene nije tacno. Ne postoji drzava bez bezbednjaka, koji se svuda finansiraju iz budzeta. Niko ti nije branio da ides u bezbednjake pa bi i ti sad imao stan ispod cene
  • Jeca

    11.05.2021 08:16
    "Neko to od gore vidi sve...."
  • Francuska sobarica

    11.05.2021 07:57
    visoki standardi
    "Neodgovarajući stan" je onaj koji nema više od 92 kvadrata!?!!! Znači samac može da se baškari i stanu od 90 m2 i da mu je tesno??? A posebno pravila učestvovanja na konkursu! Pa mali Đokica bi to bolje sročio (ustvari ne bi, on je pametno i pošteno dete)...Prijave po sistemu "brzi prsti", a najbolje "Dugi prsti".
  • pape

    11.05.2021 07:52
    Čekaj
    Da rentam gajbu gde je oko mene 1000 bezbednjaka! Pa koje su to budale, majke ti!
  • V

    11.05.2021 07:32
    V
    Tako i treba jer ste im vi to sve omogucili?
  • Nikola ns

    11.05.2021 07:20
    Brzi prsti
    Su omogućili pojedincima,lojalnim naravno,da unapred budu plaćeni za sva buduća pendrečenja koja će sprovoditi nad poštenim svetom....
  • Mile

    11.05.2021 06:59
    Zeznuo je onaj ko nije u ugovoru predvideo da ce se ugovor raskinuti ukoliko kupac ne koristi stan za stanovanje.
    Ali moguce da je i to po inerciji stavljeno u ugovor.
  • Đura

    11.05.2021 06:58
    A zašto je uopšte državni sektor povlašćen po ovom pitanju? Kada ćemo mi iz privatnog sektora moći da kupimo po tim cenama stanove, a imamo manje plate od državnog sektora? Da li smo mi građani drugog reda? Da li je po ustavu na taj način diskriminisati veliki deo građana ove države? Zašto recimo ja koji sam ratni veteran ove države ne bih mogao da kupim stan po ovim cenama? Zašto neki radnik iz Aptiva ne bi mogao da kupi stan po ovim cenama? Zašto bilo ko ne bi mogao da kupi stan po ovim cenama? Radnici u državnom sektoru su po ovom pitanju po meni neustavno povlašćeni? Imaju veće plate, bolje uslove rada, redovna primanja, uplaćene sve doprinose i još mogu da reše stambeno pitanje po daleko povoljnijim uslovima? To je diskriminacija i pitanje je šta bi sud u Strazburu rekao po tom pitanju.
  • bora

    11.05.2021 06:19
    @dalibor
    Dalibore pripadnici MUP-a trebali bi svake cetri godina da imaju prekomandu
    a ne ceo radni vek da provedu u jednom mestu a drzava treba u mestu prekomande
    da im obezbedi stan.Ovi je vazilo za sve drzavne sluzbenike od zeleznicara,vojske,
    milicije,ucitelja itd.Svuda gde je moguca korupcija.
  • Jonny

    11.05.2021 00:49
    Nažalost, dosta njih je nije bilo u mogćnosti da kupi stan upravo zbog razno-raznih peripetija koje su bile postavljene. I već kao što je neko naveo, kupili su ih povlašćeni.

    A takođe bi trebalo da se ispita kako su neki uspeli da kupe po više stanova.
  • Samo kažem

    10.05.2021 23:44
    Mame i tate sredili poslove, mi ih častili sa stanovima...
    Tamo rade oni koji na konkursu ne bi prošli ni u pekari da rade a sad nam se bahate. I tek će
  • NS

    10.05.2021 22:35
    Teska nepravda
    Te stanove je trebalo prodavati ljudima koji rade u privatnom sektoru ,oni su u najtezem polozaju a ne policajci.
  • Ce

    10.05.2021 22:11
    Citam I ne verujem..pa da li bi vi propustili ovakvu priliku da vam se ukaze?
  • N

    10.05.2021 22:08
    Isti gradonacelnik 3 mandata tako nam i treba!
  • Miki

    10.05.2021 22:08
    Kome je stvarno potreban stan. A kome nije? Ni jedan konkurs nije pravedan i svi su napravljeni upravo da bi se odredjene grupe ljudi favorizovale u odnosu na ostale a odredjeni pojedinci izigravali Bogove koji dodeljuju stanove kao da im je to dedovina.
  • Kekec

    10.05.2021 21:56
    Vratite nam našu Pokrajinsku policiju !
  • jaky

    10.05.2021 20:43
    narod
    Sprovesti internu kontrolu sa nezavisnom komisijom koja bi utvrdila da ko živi u dodeljeno stanu ostaju, a ko ne odmah oduzeti i dodeliti sledećem na listi bez rešeno stambenog pitanja. Dakle, nije im dosta raznorazne privilegije, koeficijent, beneficiranim staž,...i još renta od nekretnine, maltene poklonjena, pa dokle više taj bezobrazluk, bahatost. Sram i bestidno st na delu sa ovima svuda.
  • f

    10.05.2021 20:38
    A šta ćemo sa ravnopravnošću..
    Gospođa koja bi trebala da se stara o ravnopravnosti građana spava snom pravednika. Zašto pripadnici organa sile i žbirovi iz BIA-e dobijaju ovu priliku još uvek mi niko nije pojasnio. Još bih i razumeo da dobijaju vrhunski stručnjaci, da bi smo ih zadržali u zemlji, mada je i to pogrešno, rešavaj to sa zaradama, ali ovo je vrhunska uvreda svakom poreskom obvezniku. Kretenska država sa kretenskom skupštinom donosi kretenske zakone - a kreteni, na kraju, ispadaju svi građani. Žbirovi ispali pametni za naše pare.
  • Dalibor

    10.05.2021 20:33
    Ljubomora nezajaženih
    Kada se bude omogućilo da pripadnici bezbednosnih snaga i radnici MUP-a rade u mestima gde su i kupili stanove neće biti ovakvih slučajeva. Prema tome mogu komentarisati samo neupućeni i zavidni ljudi
  • evo bravo

    10.05.2021 20:22
    pa zar to nije bilo za one koji nemaju reseno stambeno?
    lepljivi a ne brzi prsti
  • Komsa sa prvog

    10.05.2021 20:15
    Tamo ima 2000stanova a 600 parking mesta. DIVNO!
  • ××

    10.05.2021 20:08
    Kako su izdali stanove tako ce izdati i drzavu .
  • Stefan

    10.05.2021 20:00
    Lopovcine
    Svi znamo da su bili namesteni konkursi za podobne pandure, nepodobni nisu dobili stan, oni sa 3-4 dece zive kao podstanari na selu u nusprostorijama.
  • Pero

    10.05.2021 19:59
    Sve se moze dovesti u red
    Drzava ne gradi stanove i ne prodaje ih po povlascenim cenama. I onda nema ni brzih ni lepljivih prstiju. Bolje da su stanove dali uciteljicama i medicinskim sestrama
  • Dejan

    10.05.2021 19:45
    Covece,nije valjda!!!!!!
  • Zoran

    10.05.2021 19:41
    Sindikat,, Sloga", mogao bih se preregistrovati u sindikat,, Prevaranti ". Jer ja sam lično logovao u 12,03 h, predao uredno dokumentaciju, pripadnik sam policije. Ali nisam imao kroz život brze prste, već prirodne i realne. I normalno ostao bez mogućnosti pokušaja rešenja stambenog pitanja,i dalje sam podstanar, porodičan, i ako imam 12 plus 23 godina provedenih u MUP-u, na mesto UOSL, a neko nema ni 35 meseci staža, ali eto imao je tzv.,, brze prste".Nažalost, istina sa konkursom oko kupovine stanova po povoljnim uslovima, je nešto što u ovoj državi moramo prihvatiti kao realnost, hteli to ili ne.
  • Južnjak

    10.05.2021 19:33
    Pa dajte svima stanove po 500 evra
  • Marta

    10.05.2021 19:22
    Strasno!
    Znam ljude u vojsci i policiji koji zive kao podstanari vec 20 g u jednosobnim stanovima sa vec odraslom decom. I vecito cekaju stan, a nekim cudom uvek se nadje neki nacin da se izigra sistem. Hoce sad kolege da im iznajme svoje stanove za 350 eura? Strasno! Koja mahinacija!
  • Zbog zloupotrebe

    10.05.2021 19:18
    Oduzeti im te stanove!
  • NSrdjan

    10.05.2021 19:16
    To sto izdaju stanove najmanji je problem. U stvari, nije problem uopste. Bitno je da ne moze da je otudji (preproda skuplje).
    Ja ne mogu da verujem da nije postojao konkurs, nego ko prvi klikne, stan je njegov. Ko na kvizu "Slagalica", kad nastupi 00:00 lupas misem ko poludeo ne bi li se prvi prijavio.
  • Syracuse

    10.05.2021 19:06
    Imaš kuću vrati stan !
  • Rado

    10.05.2021 18:56
    Novo Naselje
    A kad njih 1000 pocne da izlazi na B.Evrope i Futosku ajoj nama
  • Pera

    10.05.2021 18:46
    strasno
    Jedino je u ovoj zemlji moguce da uslov za dobijanje stana budu "brzi prsti". Stan je dobio i onaj ko je imao 2 dana staza.... sta reci nego uzas uzas.... Treba svi onda da dobijemo stanove po tim cenama, mnogi zaposleni niti imaju odgovarajucu spremu, samci dobili dvosobne i trosobne stanove, uzas uzas
  • Bezveznjaci

    10.05.2021 18:46
    Kakva drzava, takvi joj i bezbednjaci.
  • Ja

    10.05.2021 18:37
    Umesto da komisija vrsi raspodelu stanova tzv.brzi prsti doneli su stanove ljudima koji po par godina rade umesto onima koji rade od 20-30.god.Svako ima pravo da izda stan,ali komisija mora da odluci ko dobija a ko ne.Samo prave lakrdiju i drugim ljudima bes kad vide da dobijaju ljudi sa par godina sluzbe.Malo je reci sramota.
  • Zla...

    10.05.2021 18:27
    Priča se ponavlja...
    I mi smo u svoje vreme odvajali 2% za stambenu izgradnju od svojih plata. Pojedini su dobili stanove, a onda su ih "za tepsiju ribe" otkupljivali u vreme hiperinflacije 1993. Ostali su dobili šipak. Nama dvoma supruznika su 20 godina uzimali, uzimali..... Za uzvrat - šipak. Sazidasmo kucu za svoje novce. Sad su na tu kucu udarili porez!
  • leva ruka desni džep

    10.05.2021 18:14
    Za 3-4 godine isplati stan od rentiranja, i onda ga proda po 1500€ m², a sve sagrađeno od NAŠIH para iz budžeta!
  • Lolek

    10.05.2021 18:10
    Lazi, prevare i svašta ponesto
    Nek se revidiraju spiskovi, još nije kasno.... Toliko nepravilnosti da sve boli! Vojni penzioner sa beneficiranim radnim stažom sisa državu 10 god sa ženom dobio stan pritom i žena penzioner.... Toliko ljudi sa decom pod tudjim krovom, toliko borbe, nege, truda, rada ovi ode daju pezosima stanove, tehničarima pred penziju da se nadje još jedan stan....Tužno
  • Sloba

    10.05.2021 18:03
    Pa...Bravo...mora da to sigurno nisu borci sa Paštrika...
  • Drogan

    10.05.2021 17:59
    Brzi prsti
    Pa svi znaju da će 90%tih stanova biti izdato,znači džabe smo krečili...nije dobio stan kome je trebao već ko se pre snašao,znam za tri slučaja i niko neče živeti u tim zgradama!
  • mike

    10.05.2021 17:54
    Ne izdaju, vec ih preprodaju. S obzirom da postoji zabrana otudjenja na 10god, upisuju se po zabelezbi plodouzivatelja, a u stanu zivi lice koje je kupilo preprodan stan. Po isteku vremena, plodouzivatelj skida zabelezbu i stan ostaje novom vlsniku.
  • K

    10.05.2021 17:51
    Mnogo lepsi i na mnogo boljij lokaciji iznajmljujem za 250€.
    Tamo ce ziveti najsiromasniji za najmanje kirije.
    Takvi su najgori podstanari!
  • Mihajlo

    10.05.2021 17:44
    Obustaviti povlašćenu prodaju
    ODMAH obustaviti povlašćenu prodaju satnova za MUP!!!!
    Strašno kakve mutljage!
  • Ns

    10.05.2021 17:41
    Ima ih, iz cele Srbije su došli da čuvaju naš grad, pokupovali stanove, familija im još po selima (konkretan primer znam), a oni šta će već izdaju, a neki su krenuli i da prodaju. Naša deca, plaćaju novi kvadrat i do 2ooo eura! Ali oni su doktori, profesori... Babe i dede prodaju zemlju po Vojvodini!
  • Kupujmo domaće

    10.05.2021 17:32
    Ništa sporno, svako je frilenser u ovoj zemlji, pa kako se ko snađe za sebe.
  • Петровград

    10.05.2021 17:32
    Комунистичка земља дембелија.
  • Inspektor Višekruna

    10.05.2021 17:31
    A može li
    A može li u životu jedna privilegija za nas koji radimo u tkzv. "realnom sektoru"?
    Ništa naročito, par % na porez, registraciju kola, prednost u domu zdravlja.....
    Bilo šta samo da se ne osećamo magarci što godinama izdržavamo npr. ove koji kupuju stanove ispod cena!
  • 2012

    10.05.2021 17:28
    Ova zemlja mora nestati jer je tako jedino pravedno.
  • Djole

    10.05.2021 17:25
    ko ne slusa pesmu...
    "Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas..."
  • bice da je

    10.05.2021 17:24
    Aplikacija LEPLJIVI PRSTI
  • Ma

    10.05.2021 17:22
    Ma
    Ma moze sve u smrdiji! Obzirom daje policija zasticena kao nikada u istoriji ove drzave nebi mw cudilo jos vece prevare! Koji blizu vatre taj se ogreje...a nekad se i opece ali se sve sanira! Na ovu temu po meni besmisken je svaki komentar jer SNS sistem pljacke,korupcije,ucene..itd,mnogo je jak! A dokle...videcemo?
  • Steva-NS

    10.05.2021 17:22
    Ko ima sreće,i kola mu se tele,jel rupa ipak ima.
  • inspektor nagib

    10.05.2021 17:20
    a tek lepljivi prsti sta im sve donose

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna